torstai 12. heinäkuuta 2012

Kesäloma alkaa...

Oi nyt se on alkanu, vuoden sitä on ootettu ja raadettu sen eteen niskalimassa...KESÄLOMA!!! Ihanaa... Me ollaan valvottu, jopa lapset, ja nukuttu aamulla, jopa lapset :O, tehty kaikkee kivaa ilman aikatauluja :D Se on lomaa....

Eilen ostin 5kg mansikoita, joista pojat söi varmaa 2kg aina sitä mukaa mitä mä perkasi, ja tein niistä mehua ja hilloa. Mökiltä keräsin raparperiä joukkoon antamaan pientä kirpeyttä mansikan makeuteen ja voi pojat tuli hyvää vaikka itte sanonki. Perin muffalta mehumaijan jolla oli näppärä mehu valmistaa.




Tänään sää salli meitä ja lähettiin heti aamusta Kälviän eläin puistoon/museoon. Se on ihana paikka kaiken ikäisille. Meijän poikia ei meinannu saaha pois sieltä. (Aatu 3v. ja Eetu 2v.)
"Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo sijaitsee valtatie 8:n varressa Kälviällä, Kokkolasta 10 km pohjoiseen. Talonpojanmuseo ja sen yhteydessä toimiva Eläinpuisto käsittää tällä hetkellä 50 erillistä rakennusta ja yli 12500 museoesinettä. Museoalue laajenee jatkuvasti. Sitä kehitetään määrätietoisesti jakamaan jokaiselle vieraalle seikkaperäistä tietoa keskipohjalaisen maalaiskylän elämänmenosta tämän vuosisadan alkupuolella. Kesäkaudella on alueella paljon mielenkiintoisia työnäytöksiä, jotka noudattavat vanhoja talonpoikaisia perinteitä.Eläinpuistossa voi tutustua n. 20 eläinlajiin. Siellä esittäytyy vanhan maalaiskylän koko eläimistö perinteisessä elinympäristössään. Alue tarjoaa monipuolisia palveluja kuten kahvila- ja ruokapalveluja sekä kokous- ja juhlapalveluja. Matkamuistomyymälästä löytyy runsaasti kotiinviemisiä niin aikuisille kuin perheen pienimmillekin. Uutuutena entisajan puuhapuisto lapsille, antiikkiautojen ja traktorien esittelyä koko kesän."

Ihana paikka, kannattaa käyä.

Kälviän jälkeen ajettiin takas koti maisemiin ja käytiin tsekkaa kirpparit läpi ja löytöjähän teki.

Kattolamppu 10€

Se on aika iso vaikka kuva antaa muuta ymmärtää.

Paulig purkki 5€
Riihimäen lasipurkki 3l alkuperäisellä kannella 8€
Tämmöstä tällä kertaa ja toivotaan et ne sateet loppuis jo et pääsis uloski joskus.